Actie vakantietas Actie vakantietas
Eén op de negen kinderen n Nederland groeit op in armoede. Voor veel van hen is de zomervakantie een lange en saaie tijd. Veel van hun vriendjes en vriendinnetjes gaan op vakantie maar bij hen is daar thuis geen geld voor. Met de Actie Vakantietas kunnen we deze kinderen een tas geven met leuke spullen voor de lange zomervakantie.

Samen met de Emmaüskerk uit Middelharnis, de Gereformeerde Kerk uit Stellendam en de Gereformeerde Ichtuskerk uit Stad aan ‘t Haringvliet willen we meedoen met de Actie Vakantietas.

We hebben bij Kerk in Actie 80 rugzakjes besteld. We willen jullie vragen om de rugzakjes te vullen. Als niet alle 80 rugzakjes worden gevuld, vullen wij deze als diaconie aan. Indien nodig gebruiken we hiervoor de opbrengst van de collecte van 4 juli, die is bestemd voor de Actie Vakantietas. Wij brengen de gevulde rugzakjes vervolgens bij de Voedselbank en zij zullen deze uitdelen aan de kinderen van de gezinnen, die bij de Voedselbank staan ingeschreven. Dit uitdelen gebeurt vanaf 15 juli, de start van de zomervakantie.

Het is leuk om in het rugzakje spullen te stoppen waar kinderen langere tijd plezier van hebben én die bij de zomervakantie horen. Bijvoorbeeld: schoolspullen, Donald Duck vakantieboek, buitenspeelgoed (badminton-set, voetbal, beachball-set), knutselspullen, spelletjes, zonnebrand, stoepkrijt of een zakje snoep.

Concreet
Als je een rugzakje wilt vullen, wil je dit dan uiterlijk 13 juni mailen naar marlien.mijnders@exoduskerk365.nl. We weten dan hoeveel rugzakjes er door gemeenteleden gevuld worden en hoeveel we er als diaconie nog moeten vullen.
Op zaterdag 26 juni kun je een rugzakje ophalen in de kerk tussen 11.00 uur en 12.00 uur. Ook na de kerkdienst van zondag 27 juni kun je een rugzakje meenemen.
Op het rugzakje zit een briefje met suggesties voor het vullen en of het bestemd is voor een jongen of meisje en wordt de leeftijd vermeld.
Op zaterdag 11 juli kunnen de gevulde rugzakjes in de kerk worden ingeleverd tussen 11.00 uur en 12.00 uur. Ook tijdens de kerkdienst van zondag 12 juli kunnen de rugzakjes worden ingeleverd.

Komen genoemde data niet uit om op te halen of in te leveren en wil je wel meedoen? Mail dan ook naar marlien.mijnders@exoduskerk365.nl, dan spreken we een geschikt moment en locatie af.