Dagtocht naar museum Krona in Uden Dagtocht naar museum Krona in Uden
Dagtocht Krona.


Deze dagtocht zal gaan naar Museum Krona in Uden Museum Krona (voorheen Museum voor Religieuze Kunst Uden) en is gevestigd in een eeuwenoude, bewoonde abdij.
Het presenteert één van de mooiste collecties religieuze kunst in ons land. Voor de bezoeker een bijzondere beleving binnen de muren van de abdij van de Zusters Birgittinessen (sinds 1713). Krona is het Zweedse woord voor kroon, dat zult u vast begrepen hebben.
De naam is een impliciete verwijzing naar de heilige Birgitta, naar haar wereldlijke en geestelijke kroning. Een verwijzing ook naar de kroon die de zusters dragen.
Het plan is een reisje te organiseren om en in dit museum. Wij willen het vervoer zelf regelen met eigen auto’s.
Een gids zal ons van alles vertellen over de abdij en ons rondleiden langs de vaste collectie en tijdelijke tentoonstelling.
Bij aankomst is er koffie of thee en wij zullen een eenvoudige lunch gebruiken.
Wij ramen de kosten voor dit dagje Museum Krona op ongeveer € 45,00 p.p. Verdere informatie over tijdstip en plaats van vertrek volgt in de nieuwsbrief en op onze website. De reis staat gepland voor donderdag 27 februari 2020. Noteer deze datum alvast. U kunt zich nu al opgeven bij; Bert Voorberg (06-40286215 of

 
terug