Een Nieuw Begin

Een Nieuw Begin
Het thema voor het kindernevendienstproject in de Veertigdagentijd is: Een nieuw begin.
Een heleboel mensen vinden dat één van de mooiste dingen die het geloof, de kerk en Jezus te bieden hebben: je mag altijd opnieuw beginnen.

In de kindernevendienst gaat het steeds over Julia en Stef. Zij mogen een nieuwe tuin aanleggen, en moeten daar allerlei dingen voor doen: keuzes maken, her en der oude zaken herstellen en nieuwe zaken opstarten enz. Ik hoop dat de kinderen er thuis bij papa en mama en opa en oma honderduit over zullen vertellen!

Het thema van ‘opnieuw beginnen’ heeft voor mij echter ook iets onvolwassens. Ik denk dat we bij God en Jezus steeds dóór mogen gaan, ongeacht wat we gedaan of fout gedaan hebben. Je kan en mag blijven leven, doorleven en doorgaan. Als je al stomme dingen gedaan hebt, en als je voelt dat die ‘zonden’ vergeven zijn, dan mag je door. Met alles wat je hebt en wat je bent. Met al je tekortkomingen en beperkingen. Maar één ding: je hoeft niet van voor af aan te beginnen. Al je ervaringen mag je meenemen, en verder gaan. Misschien op een andere manier, misschien ook rekening houdende met alles wat er gebeurd is, maar je mag dóór! Je hoeft niet terug naar af.
 
terug