Top2000-dienst 27 december 2020 Top2000-dienst 27 december 2020

Liturgie Top2000 dienst – 27 december 2020

Woord van welkom en mededelingen

The Beatles – Let it Be door Cyrine, Sietske, Tess, Kevin en Dennis

Paul McCartney schreef de tekst voor dit lied na aanleiding van een droom. Zijn moeder, Mary McCartney was overleden aan borstkanker toen Paul 14 jaar was. Op een nacht droomde hij dat hij zijn moeder zag, die toen al meer dan 10 jaar overleden was. Hij droomde dat ze hem beloofde dat alles waar hij zich toentertijd druk om maakte wel goed zou komen. Na aanleiding van deze bijzondere ervaring schreef hij: ‘When I find myself in times of trouble, Mother Mary comes to me. Speaking words of wisdom: Let it be’

In moeilijke tijden, komt moeder Maria naar mij toe. Ze zegt de wijze woorden: Laat het los. En in het uur van duisternis staat ze recht voor me, en zegt: Laat het los.
Tijdens een donkere nacht is er altijd nog een licht dat op me schijnt, een licht dat schijnt tot de morgen komt. Zo zal het zijn 

Openingsgebed door ds. Jan de Visser

Dire Straits – Why Worry door Ellis, Jeanette en Kevin

De wereld kan je verdrietig maken. Mensen die slechte dingen doen of zeggen. Maar ik zal je tranen wegnemen en de rusteloze angsten wegjagen

Waarom zou je bezorgd zijn? Er zou gelach moeten klinken na pijn. Zonneschijn na regen. Deze dingen zijn altijd zo geweest, dus waarom zou je je zorgen maken?

Als de wereld gemeen en koud lijkt, dan zal onze liefde rood en goud glanzen en de rest is bijzaak

Eerste lezing uit Samuel 3 ‘De Stem van God’ uitgebeeld door Cor en Hugo

Eerste overweging door ds. Jan de Visser

Jerusalem challenge

Het is een nummer van de Afrikaanse muzikant Master KG. De Jerusalem challenge is vooral bekend door het Nederlandse zorgpersoneel wat dit dansje deed en is uitgegroeid tot een symbool van hoop in de zware periode van de Corona crisis.

Jeruzalem is mijn thuis. Red me en neem mij met u mee, laat me hier niet achter.
Mijn plek is niet hier, mijn koninkrijk is niet hier. Red me en neem me met u mee

Miss Montreal – Door de wind door Jeanette, Tess, Elwin en Kevin

Ik zie je voor me met mijn ogen dicht, ik kan je voelen met mijn hart op slot, ik hoor je praten, maar je bent er niet, je bent er niet.
En ik voel me verloren als ik jou moet verliezen, en je mag nog niet sterven want ik kan je niet missen, ik kan je niet missen

Door de wind, door de regen, dwars door alles heen. Door de storm, al zit alles me tegen, door jou ben ik nooit alleen

Tweede lezing uit Openbaringen 14:13

Rival Sons – Jordan

Ik heb mijn hele leven naar je gekeken, maar nu moet ik afscheid nemen. Ik zie je liever in de armen van jouw engelen dan dat ik je hier bij mij houd. Ik zie je aan de andere kant  van de Jordaan. Laat je ziel vrij zijn.

De rest van mijn leven zal zonder jou zijn. Nu is het lastig te bevatten, maar je hebt gezegd dat ik niet om je mag huilen.

Tweede overweging door ds. Jan de Visser

Lauren Daigle – You Say door Cyrine, Sietske en Thomas

Ik blijf vechten tegen stemmen in mijn hoofd die zeggen dat ik niet genoeg ben. Herinner mij aan wie ik ben, want dat moet ik weten!

U zegt dat ik geliefd ben wanneer ik niets kan voelen, U zegt dat ik sterk ben als ik denk dat ik zwak ben. U houdt mij vast als ik tekort schiet en als ik er niet bij hoor, vertelt U mij dat ik van U ben. En ik geloof wat U zegt.

Het enige dat telt is wat U van mij denkt, in U vind ik mijn waarde en mijn identiteit

Kaarsmoment en gebeden

Danny Vera – Rollercoaster door Kevin en Dennis

Het leven is als een achtbaan, met idiote hoogten en diepe dalen. Ik kan de hele weg afreizen, want ik weet dat jij bij mij bent.

Je hoeft me niet af te remmen want ik zal altijd in de buurt zijn. Ik zal mijn weg naar huis vinden, waar magnolia groeit. 

Ik probeer een leegte in mij te vullen, maar dat kan ik niet doen zonder jou

Paskal Jakobsen & Danny Vera – Wat als later nu is

Collecte

Slotwoord en zegen

Bløf – Hou vol hou vast door Cyrine, Sietske, Tess, Elwin, Kevin en Dennis

Hou vol hou vast. Er is altijd nog m'n arm die om je heen past en altijd nog m'n schouder die je recht houdt, al is het maar voor even

Ik zie ook wel in dat alles anders gaat dan hoe je het wilt, of hoe je het had gedacht. En ik begrijp ook best dat jij het niet meer weet.  Hoe het nu is, is niet wat jij verwachtte

Dus adem in en tel tot tien of elf en verder. Hou vol hou vast. Er is altijd nog m'n arm die om je heen past en altijd nog m'n schouder die je recht houdt, al is het maar voor even

Het is geen geheim dat bijna iedereen vooral naar zichzelf en niet naar een ander kijkt. En ik begrijp ook best dat dat natuurlijk lijkt als jij nu maar weet dat je veel meer kunt bereiken. 
terug