workshop persoonlijke paaskaars maken workshop persoonlijke paaskaars maken
Workshop Persoonlijke Paarskaars maken
Het (kaars)licht neemt in onze gemeente een belangrijke plaats in. Onze Paaskaars staat in het midden van ons kerkgebouw, de kinderen krijgen het licht mee in de lantaarn en het afgelopen jaar heeft het licht over ons hele eiland (en daarbuiten!) gebrand tijdens de (digitale) huisvieringen, van iedereen die digitaal de vieringen heeft bijgewoond.In het voorjaar van 2020, toen wij als commissie Vorming & Toerusting het programma 2020-2021 hebben samengesteld, hebben we nooit kunnen bedenken hoe actueel deze workshop zou zijn in deze tijd waarin zoveel mensen thuis de vieringen meemaken. Juist tijdens deze huisvieringen kan iedereen een Paaskaars in huis goed gebruiken. Of juist een licht willen doorgeven aan anderen die het nodig hebben.
De Paaskaars is een kaars die in de paasnacht voor het eerst wordt ontstoken. Het symboliseert in de katholieke en in de protestantse liturgie het licht van de verrezen Christus . Het is een grote kaars, traditioneel versierd met het kruis, de Griekse letters alfa en omega en het jaartal. Maar hier is natuurlijk ook ruimte voor een meer persoonlijke invulling.

Iedereen kan meedoen!
Tijdens deze workshop gaan we zelf aan de slag met het maken van een persoonlijke Paaskaars. De workshop zal uit twee avonden bestaan. De eerste avond gaan we aan de slag met het ontwerp: welke symbolen en kleuren spreken jouw aan. We zorgen voor genoeg inspiratie! Het is niet belangrijk of je wel/niet goed kunt tekenen of knutselen.
De tweede avond ga je met was je ontwerp op de kaars aanbrengen en ontstaat je eigen Paaskaars.
We gaan er van uit dat we deze workshop digitaal gaan verzorgen, mochten de RIVM maatregelen het toelaten dan kan ook fysiek worden meegedaan. Iedereen die mee wil doenontvangt een pakketje bestaande uit een handgemaakte dompelkaars, wasfolie en sjablonen. Andere benodigdheden heeft iedereen zelf in de keukenla.
Alleen maar wel samen!
Op basis van de huidige stand van zaken verwachten we dat deze workshop digitaal zal plaatsvinden. We gaan toch proberen om dit zoveel mogelijk samen te doen. Je kunt natuurlijk samen met iemand anders de workshop volgen, daarnaast is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een Whatsapp groep en/of besloten Facebookgroep om ervaringen en foto’s te delen.
De workshop vindt plaats:
Dinsdagavond 16 maart en 23 maart om 20.00 uur. Ben je op deze avonden verhinderd? Je kunt ook de workshop op een later tijdstip terugkijken en later je Paaskaars maken. Ook dan helpen we je hierbij graag verder. Ruim vóór de workshop komt er gelegenheid om te oefenen met inloggen in de digitale bijeenkomst, waarbij telefonische ondersteuning mogelijk is.
Het werkmateriaal: De kaars en toebehoren worden vooraf bij je thuisbezorgd.

De kosten bedragen per kaars maximaal EUR 20,00. Opgeven uiterlijk 1 maart bij Marie Antoinette Westra (marie.a.westra@gmail.com) 
terug