Zondag 5 mei 2019 Zondag 5 mei 2019
Voorganger: Dhr. R. Verkaik
Organist: Rien Abramse

We lezen Jesaja 2: 1 t/m 5.
Tekstlezing: Jesaja 2: 4b
We zingen N.L.B. 1009: 1, 2 en 3; N.L.B. 1010: 1; N.L.B. 305: 1 t/m 3; N.L.B. 447: 1, 2 en 3; Psalm 124: 1, 3 en 4; N.L.B. 769: 1, 3, 5 en 6.

De eerste collecte is bestemd voor pastoraat en kerkelijke gebouwen.
De tweede - diaconale - collecte is bestemd voor Kerk in Actie.

Toelichting diaconale collecteKerk in Actie: Kerk in Syrië.
Op 5 mei vieren wij in grote dankbaarheid onze vrijheid. Het is bijzonder waardevol om dat te kunnen doen, want vrijheid is niet vanzelfsprekend. Zo lijden in Syrië miljoenen mensen onder de gevolgen van de burgeroorlog die al meer dan zeven jaar duurt.
Ook Syrische kerken en gemeenten zijn zwaar getroffen. Toch kiezen zij ervoor in deze tijden van nood een helper te zijn. Zij bieden noodhulp met voedsel, water en medische zorg. Daarnaast staan zij mensen bij die voorzichtig terugkeren naar veilige gebieden.
Laten we deze zondag onze vrijheid vieren, en tegelijk collecteren voor onze naasten in Syrië.