Dagtocht Joods Antwerpen Dagtocht Joods Antwerpen
Dagtocht Joods Antwerpen

Vorming en Toerusting Emmaüskerk en  Exoduskerk organiseren samen een dagtocht naar Antwerpen.
U kunt zich daar nu al voor inschrijven.
 
Nergens in België is de joodse gemeenschap in al haar diversiteit zo opvallend aanwezig als in Antwerpen. Is het toeval dat zij hier wortel schoten in de buurt van het Centraal Station uit de 19de eeuw? Of kan hun aanwezigheid veel verder getraceerd worden? Op donderdag 10 oktober 2019 kunt u er veel meer over te weten komen tijdens de dagtocht Joods Antwerpen. Van de gids krijgt u 's morgens bij een kopje koffie een inleiding en neemt u dan mee op stap door de joodse wijk richting synagoge. Daar krijgt u van uw joodse gastvrouw of gastheer uitleg over geloofsbeleving.

Nadien wandelen we richting restaurant waar een uitgebreide koosjere lunch op u wacht. En natuurlijk een uitgebreide uitleg over wat koosjer betekent. Na de lunch is er tijd voor het Diamantkwartier en het Stadspark, en het verhaal over joodse feesten en hun betekenis. De hele dag staat onder leiding van joodse gidsen. U moet rekening houden met wandelafstanden. Als u gebruik maakt van een rollator dan is deze dagtocht helaas voor u niet geschikt.

De prijs is € 72,50 per persoon (inclusief busreis, koffie, thee, lunch, frisdrank, entreeprijzen en gids). Betaling van de kosten € 72,50 p/p graag z.s.m. overmaken op NL48 RABO 0352 2026 02 t.n.v. P. de Munck met vermelding van Antwerpen. Uw aanmelding is definitief na ontvangst van uw betaling. Als bij afmelding uw plaats niet ingenomen kan worden door iemand anders is restitutie helaas niet mogelijk. Dit in verband met financiële verplichtingen. Als u alles eens rustig wilt nalezen download dan het programma van Kerk en Israël op de website van de Emmaüskerk.

Graag vermelden: Antwerpen, naam, aantal personen, telefoonnnummerr en e-mailadres.
Aanmelding is mogelijk per telefoon: 0187642419  / Whatsapp: 0639798747.

 
terug