Film avond 22 maart 2018

Film avond 22 maart 2018

Film "Agent of grace"
 
We ontmoeten Bonhoeffer .
Duitsland is in de ban van Hitler en de nazi's. De Joden worden systematisch uitgeroeid en tegenstanders van het nationaal-socialisme worden opgepakt. Wat kan ik in mijn eentje tegen zo'n regime beginnen? Mag ik de andere kant opkijken of moet ik echt iets doen? Met die vragen worstelt de predikant Dietrich Bonhoeffer en hij neemt een besluit.
 
Na het uitbreken van de oorlog mag Bonhoeffer al snel zijn beroep niet meer uitoefenen. Hij besluit te gaan werken voor de Abwehr, de militaire inlichtingendienst van het Duitse leger, die tegelijkertijd ook het centrum van het lokale verzet tegen Hitler is. Bonhoeffer is betrokken bij verschillende operaties tegen het regime, totdat hij in 1943 gearresteerd wordt. Zijn overtuiging kost hem uiteindelijk het leven. Minder dan een maand voor het einde van de oorlog wordt hij opgehangen door de nazi's.
 
AGENT OF GRACE is de enige speelfilm over het leven van de wereldberoemde predikant en spion Dietrich Bonhoeffer. De film is gemaakt door Eric Till, die ook het historische drama LUTHER maakte. Bonhoeffer wordt gespeeld door Ulrich Tukur, die eerder te zien was in DAS LEBEN DER ANDEREN, DAS WEISSE BAND en ROMMEL.

Lokatie :  Het StalenHuis, Tweede weg 3, Melissant.
Er is een inleiding en we praten na, met een drankje en een hapje. Iedereen is van harte welkom.

Wil je een appje sturen of bellen om een stoel te reserveren ?

Namens de Commissie Vorming en toerusting,
Jacqueline Gebraad:  06 53 68 84 85
terug